1603 registered
users
Home: Català: Sintaxi:
Vocabulari, gramàtica catalanaPolseguera
Novice / Moderator

Apr 20, 2009, 4:29 PM


Views: 651539
Vocabulari, gramàtica catalana

Benvolgut visitant o usuari del fòrum,

Us volem recomanar la pàgina següent per a aprendre català: http://boncatala.com/ Hi ha recursos sobre la llengua catalana: verbs, adjectius, fonètica, pronoms...

Davall us enganxem un descripció treta de la pàgina:
La intenció d'aquesta pàgina web és observar el català que parlem ara o que sentim als mitjans de comunicació i comparar-lo amb el que parlàvem fa una colla d'anys, abans de l'any 1950 quan, a les cases, no hi havia ni ràdio ni TV. Llavors es tenien converses molt llargues, sobretot havent sopat, amb els avis i pares. Era un ex-cel·lent aprenentatge de la nostra llengua. Es feia molt de corregir les deficiències de vocabulari, de construcció gramatical i de fonètica. Sovint et deien "això no es diu així, has d'enraonar bé". Potser no tenien coneixements de gramàtica però sabien bé el català. Tot això fet modestament. És una necessitat que surt de dins. Tots estimem la nostra llengua i ens fa patir que estigui tan malalta. Entre tots l'hem d'ajudar a refer-se.

Aquí no hi ha intencions científiques perquè els d'aquesta pàgina, no tenim estudis lingüístics, només volem fer saber allò que hem après i observat durant molts anys. La gramàtica i els diccionaris els fem servir una mica de lluny perquè considerem que moltes coses s'han acceptat com a bones perquè eren usuals en el parlar de cada dia en algun lloc, més aviat cèntric de Catalunya. Són formes castellanes que ja s'havien consolidat, però no són les nostres genuïnes, les que feien servir els nostres avis que havien après la nostra llengua (la seva llengua) entre el 1870 i el 1880.

Salutacions,
Polseguera


(This post was edited by Polseguera on Apr 20, 2009, 4:49 PM)